Skip to content

24/06/2021 News

TotalEnergies te Antwerpen zet samen met EngieBelgium een nieuwe stap richting koolstofneutraliteit: het boosterproject maakt ons platform efficiënter met een reductie overeenkomend met een gemiddeld aardgasverbruik +/- 7500 gezinnen.

Met het boosterproject reduceren ENGIE en TotalEnergies de CO2-uitstoot en verhogen de efficiëntie van de 3 WKK-installaties op de site van TotalEnergies.

Zo past het boosterproject volledig binnen de missie van Engie om proactief industriële klanten te ondersteunen in hun specifieke energiebehoefte en -transitie. Met dergelijke projecten worden  de stoom en elektriciteit van de industriële sites van TotalEnergies klimaatvriendelijker en goedkoper. De jaarlijkse besparing door dit project wordt geschat op 106.500 MWh aardgas en 21.500 ton CO2, wat een vermindering is met ruim 3% van de emissie van de WKK. Om zich hiervan een idee te vormen, dit komt overeen met het gemiddeld aardgasverbruik van ruim 7500 gezinnen, of de CO2 opname door 18 km² aan bos!

In dit boosterproject bij TotalEnergies staat ENGIE in voor ontwikkeling en realisatie, en kunnen we rekenen op de waardevolle ondersteuning vanuit andere entiteiten van de ENGIE Groep.

Na deze belangrijke mijlpaal van de contractondertekening, wensen we volgende ma and al de aanbesteding af te ronden en een EPC contractor te selecteren die ons zal helpen met de realisatie van deze wijziging aan de installatie.

Het doel is om uiterlijk in oktober 2022 ook het geoptimaliseerde systeem in gebruik te nemen.