Skip to content

17/01/2023 News

Verhoogde fakkelactiviteit door technische storing TotalEnergies Refinery Antwerp

Antwerpen, 17 januari 2023 -  Door een technische storing op een deel van de installatie bij TotalEnergies Refinery Antwerp is er op 17 januari 2023 een tijdelijke verhoogde fakkel activiteit. We stellen alles in het werk om het technisch probleem zo snel mogelijk op te lossen en het fakkelen te verminderen.  Vanaf omstreeks 12u30 zal het fakkelen stilaan afnemen, maar gedurende 24 uur verwachten wij toch nog een verhoogde fakkelactiviteit.

Wij verontschuldigen ons voor de geluids- en lichthinder die onze fakkel in de wijde omgeving van onze site veroorzaakt.

Wat is een fakkel?

De fakkels, herkenbaar aan hun Eiffeltoren-achtige witrode constructie, gelegen langsheen de Scheldelaan, zijn goed zichtbaar in de ruime omgeving.  Het zien van een vlam kan soms leiden tot bezorgdheid, vooral als het gepaard gaat met een pulserend geluid en een felle gloed. Er is echter geen reden tot ongerustheid. De fakkels zijn veiligheidsinstallaties, speciaal ontworpen en ontwikkeld voor verbranding op grote hoogte: de verbranding vindt plaats boven in de fakkel op een veilige hoogte van 200 meter. Op die hoogte is er geen gevaar voor de installaties en de mensen in de buurt van de fakkel.
Meer weten over onze fakkels? We verwijzen jou graag naar onze
Q&A op onze website.