Skip to content

31/08/2022 News

TotalEnergies geselecteerd voor installatie van 4.400 oplaadpunten voor elektrische voertuigen in Vlaanderen

De Vlaamse overheid heeft, op voordracht van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van het Vlaamse Gewest, de installatie en de commerciële uitbating van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen aan TotalEnergies toegekend voor de regio's West-Vlaanderen (Westhoek, Kortrijk en Brugge) en Vlaams-Brabant (Vlaamse Rand en Leuven). TotalEnergies zal in de komende twee jaar tot 4 400 openbare oplaadpunten installeren. Deze nieuwe laadpalen van 22 kVA zullen gedurende een periode van 12 jaar worden geëxploiteerd onder het merk TotalEnergies en zullen worden gevoed door 100% hernieuwbare elektriciteit uit windenergie, geproduceerd in de Noordzee aan de Belgische kust.

Om TotalEnergies en de verschillende partners (Fluvius, wegbeheerders,…) in staat te stellen de aanvragen van gebruikers en lokale overheden voor de installatie van laadpalen efficiënt te behandelen, heeft het Departement Mobiliteit en Openbare Werken een gezamenlijk internetplatform ontwikkeld dat het mogelijk zal maken om vanaf september 2022 laadpalen te plaatsen.

Deze concessie maakt deel uit van de vele initiatieven van Vlaanderen om de elektrificatie van het wagenpark aan te moedigen, met een doelstelling van 35.000 geïnstalleerde oplaadpunten tegen 2025.

« We zijn erg blij met het vertrouwen dat Vlaanderen de komende jaren in ons stelt en we zullen onze expertise inzetten om de mobiliteit van de burgers aan te moedigen en te ondersteunen. Dit succes illustreert de ambitie van TotalEnergies om de transformatie naar een multi-energiebedrijf verder te versnellen, benadrukt Stefaan De Ganck, Directeur van TotalEnergies Charging Solutions Belgium. In België, zoals in alle markten waar wij ons ontwikkelen op het vlak van elektrische mobiliteit, streven wij ernaar een klantervaring en elektrische oplaaddiensten te bieden die aan hun verwachtingen voldoen. »

Volgend op de contracten voor de installatie en exploitatie van laadpalen voor elektrische voertuigen in de steden Brussel, Antwerpen en Gent, versterkt TotalEnergies zijn rol als belangrijke speler op het vlak van elektrische mobiliteit in België. TotalEnergies ontwikkelt ook een aanbod van oplaadpunten met zeer hoog vermogen (VHP) (tot 350 kW) in zijn tankstations langs de grote wegen en autosnelwegen, en biedt aan om laadpalen te installeren bij zijn professionele en particuliere klanten aan wie het elektriciteit levert.

Sinds 2020 ontwikkelt TotalEnergies zich wereldwijd continu in grote agglomeraties, met een grote portefeuille van oplaadpunten die momenteel in gebruik of in aanbouw zijn: Antwerpen (3.000), Brussel (500), Gent (800), Vlaanderen (4400), Amsterdam en omstreken (22.000), Londen (1.700), Parijs (2.300), Singapore (1.500) en Wuhan (11.000).